Dinsdag 9 augustus 2016: Brussel – Barcelona

Eindelijk gaan we op vakantie! Tegen half 1 haalt de familie Akkermans in Tilburg de familie van der Veeken op. Gepakt en gezakt met zes koffers, vier trolleys en twee rugzakken rijden we richting vliegveld Zaventem in Brussel. De rit verloopt voorspoedig, want om kwart voor twee konden we de auto op de parking kwijt. Vergeet het ’tickètje’ niet!

Ook de controles op het vliegveld verliepen vlot, dat betekende dus wel dat we ruim op tijd waren. We konden de koffers nog niet inchecken. Maar met free wifi op de airport om de tijd te doden komen we een heel eind. Vanaf vier uur  lossen we de koffers en gaan we richting douane. Iedereen weer door de poortjes. Geen probleem, alleen Stijn moest gecontroleerd worden op ‘vreemde stoffen’? De handen en schoenen werden gescand. Hmm, een vreemde stof op de schoenen? Dat kan die halve liter frietvet wel eens zijn geweest! We gaan nog even taxfree shoppen. Corné en Richard scoren nog een nieuw luchtje, en we eten met zijn allen nog bij de Quick. De burger van Tess moest van ver komen, dus dat duurde nog even. 

We vertrekken om tien over zes en komen na een een rustig vluchtje om vijf over acht in Barcelona aan. De koffers waren er snel en ook onze taxichauffeur stond netjes met een bordje ‘Richard van der Veeken’ te wachten. Erg grappig om te zien. Na een kort ritje zijn we bij ons appartement en het ziet er netjes uit: vier slaapkamers, twee badkamers, een woonkamertje en een complete keuken. Na de nodige informatie is de sleutel van ons. We besluiten om eerst naar het supermarktje om de hoek te gaan. Blijkt dat die tot twee uur ’s nachts open is. We slaan genoeg drinken voor de komende dagen in, en ook voor het ontbijt van morgen is er vanalles te krijgen. Komt goed dus! 

Eenmaal terug drinken we nog wat en zetten wat muziek op. Er worden zelfs nog wat dansjes gedaan! Dan is het toch echt tijd om naar bed te gaan. Ondertussen is het twaalf uur, dus een mooie tijd. Morgen gaan we Barcelona verkennen!