Maandag 15 augustus 2016: Benissa

Vanochtend gingen we rond tien uur ontbijten. Natuurlijk buiten in het zonnetje. Net na het ontbijt vliegt er een vogeltje het huis binnen. Wel zielig, want hij vliegt steeds tegen het raam. Met schepnet en handdoek werd hij gered en buiten weer  los gelaten. We krijgen wel meer visite van beestjes trouwens. Streepje, de huiskat loopt hier regelmatig een rondje. Gisteren vloog er een vleermuisje het zwembad in. Hij kon er niet meer uit. Ook deze is met een schepnet op de kant gezet. Zwaluwen nemen een duikvlucht om wat te drinken uit ons zwembad, en vanmiddag zat er nog een sprinkhaan op de stoep.

Na het ontbijt ga ik met Corné even het dorp in richting de sportwinkel. We parkeren naast de kerk, en wat maakt die kerk een herrie. De klokken luiden flink. Even later valt het kwartje: het is vandaag Maria ten Hemelvaart, een feestdag. Alle winkels dicht, dus helaas nog geen nieuwe zwembroek.

De rest van de dag gaan we zwemmen en zonnen. Rond half drie eten we nog tosti’s en broodjes. We besluiten om ’s avonds naar Calpe te rijden. Daar zal toch vast wel iets open zijn. Rond zes uur gaan we die kant op. Calpe is best een groot stadje, met ontzettend veel toeristen. Bij een meertje zien we flamingo’s inhet water. Wel een raar gezicht om te zien. Aan het strand is het nog erg druk. We hebben vanaf hier een goed zicht op de rots van Calpe. We gaan het eerste strandwinkeltje binnen, en Corné scoort meteen een nieuwe zwembroek! Missie geslaagd! Nu op zoek naar een leuk restaurantje waar ze voor ieder wat wils hebben. We belanden bij Status. Stijn, Timo en Tess nemen pizza, Rick heeft friet met nuggets. De dames eten kip Hawaï, en de heren gaan voor de steak. Het eten smaakt goed. Na het eten lopen nog wat over de boulevard. Het strand is nu bijna leeg, kunnen we nu mooi even naar de zee lopen.

Plotseling zien we op kleedjes voetbalshirtjes liggen. Dat wordt even zoeken naar de goede maten en onderhandelen over de prijs. Maar als de Afrikanen een seintje krijgen dat de politie onderweg is, pakken ze hun boeltje in en lopen weg. Ook weg onderhandelingen! Maar geen paniek, na vijf minuten zijn ze er weer. Tess heeft een echte Michael Kors tas te pakken, en Corné en ik hebben voetbalsetjes voor onze neefjes. We gaan terug naar de auto, en rijden in het donker terug naar huis. Het is al half elf, maar Rick wil graag een keer in het donker zwemmen. Dat doet hij nog even. Nu zit iedereen binnen wat tv te kijken. De dag zit er weer op!