Zondag 21 augustus 2016: Benissa

Vandaag zien we wat wolken aan de lucht. Af en toe valt er een spettertje. De temperatuur is verder goed. Daarom gaan we na het ontbijt een stukje van de kustroute rijden. Er schijnen mooie uitzichtpunten en strandjes te zijn. We beginnen in Calpe, en rijden zo langs de kust naar Moraira. De eerste stop is net buiten Calpe. Een mooi uitzicht op zee en de rotsen. Bij het volgende punt zien we een mooi strandje. Dat lijkt ons wel wat, maar er is geen parkeerplekje te vinden, laat staan twee. Jammer hoor. Verder rijden dan maar. Ondertussen rijden we Moraira binnen, eerst moet Richard even tanken, dan rijden we naar El Portet. Hier zou een mooi strand zijn. Dat blijkt een nogal smal strookje te zijn. We willen morgen naar het strand gaan, maar als we hier met ons hele hebben en houden tussen moeten…. dat gaat hem niet worden. Ondertussen draait de weg weer van de kust weg, dus rijden we maar terug naar huis.

Thuis, eten we wat broodjes, braadworst en knakworst. Tess en ik gaan een potje volleyballen op het grasveldje. Dat gaat best goed, maar dan vliegt de bal over het hek, de tuin daaronder in. Hmmm, hoe komen we daar? We moeten even via het terrein van Wal en Gerda heen. Volgens ons zijn ze niet thuis, dus vooruit maar. Tussen de fruitbomen haal ik de bal weer op. Even later gebeurt het nog een keer, dus stoppen we maar even. Als we later de bal gaan halen, krijgen we van Gerda meteen de parasols en strandstoeltjes mee.

’s Avonds eten we friet met frikandellen speciaal! Wel lekker hoor! Zoals beloofd, worden er ook twee frikandellen bij Wal afgeleverd. Ook gaan we een potje duizenden. Vanavond een beetje op tijd naar bed, want morgen gaan we op tijd naar het strand. Als we een plekje willen hebben, moeten we op tijd zijn!