Vrijdag 12 augustus 2016: Barcelona – Tarragona (Port Aventura)

Vanmorgen moesten we vroeg uit de veren, want om negen uur kwamen ze het appartementje controleren. Gelukkig hadden we al veel ingepakt, dus even snel ontbijten en daarna op weg naar Port Aventura. We zouden eerst langs ons hotel in Tarragona rijden. We wilden nl de koffers daar afzetten. Na een goed uur rijden, kwamen we midden in het centrum bij ons hotel aan. Wel hele smalle straatjes allemaal, en alles éénrichting. Dat viel niet mee met die grote auto’s van ons. En dan ook nog in het bochtje en op de stoep parkeren, om de koffers te lossen. Hierna was het nog een kwartiertje naar het pretpark. Na het parkeren liepen we richting de ingang. Daar aangekomen, was het erg druk. We moesten eerst onze gereserveerde kaartjes omwisselen voor echte. Ook met de Eftelingpassen moesten kaartjes opgehaald worden. Maar ja, waar? Uiteindelijk stonden we in het goede rijtje. Wat een trage bedoeling hier! Bijna drie kwartier verder, maar dan heb je ook wat. Eindelijk naar binnen. Het was al 12 uur, op zich geen probleem want het park is tot middernacht open! We gaan naar de eerste achtbanen: Dragon Kahn en Shamballa. Corné installeert zich met alle tassen (en de snoepvoorraad) op een bankje en de rest gaat in de achtbaan. Het wachten valt mee, zo’n 30 tot 40 minuten per achtbaan. Alles wat langer duurt slaan we voorlopig over. Vooral de Shamballa is een gave coaster!
Hierna op weg naar de Tutuki Splash voor wat verkoeling. We pakken eerst Ice Age nog mee. Een 4D-attractie. Corné mag lekker vooraan zitten, zodat hij niet misselijk gaat worden. Nou, deze viel wel wat tegen. De waterbaan was een ander verhaal. Bijna iedereen kwam er supernat uit. Geeft niks, met dit weer, we kunnen lekker afkoelen. Ondertussen krijgen we al flink honger, daarom gaan we ergens zitten voor burgers en hotdogs. Het smaakt goed. Met een volle maag kunnen we er weer even tegen. We staan nog veel te lang in de rij voor een suf mijntreintje, en Timo, Stijn en Rick doen erg lang over een draaiding. Alles ’trancilo’ hier, hè?
Nou, onze voeten willen het ook al aardig rustig aan gaan doen! Maar we hebben nog niet alles gehad. De volgende attractie wordt de Grand Canyon Rapids. Genoeg voor weer wat natte broeken en schoenen. Ook nog in de Stampida geweest: een snelle rammelbaan!

Tess vraagt zich iedere keer weer af, of ik deze avond de blog nog maak. Ze levert alvast wat goede teksten aan. Maar dan mag ik weer niet kiezen welke foto’s erin mogen!

De dag begint langzaam op te breken, althans bij de 16-plussers! Het wordt al donker, maar Rick heeft nog energie voor tien. We lopen richting uitgang voor de laatste achtbaan, de Furius Baco. Hier wel 40 minuten wachten. Later snap ik waarom! Wat een ding, zeg! Het was goed , dat ik van Timo nog wat korte info over deze ride kreeg, want ik wist echt niet dat je werd afgeschoten. Gave achtbaan! We halen Corné op, en gaan dan toch echt naar ons hotel Urbis Centre. We hebben het tot kwart over tien volgehouden. Mooie tijd!
Bij het hotel nog even een paar keer steken met die grote auto’s, en dan kunnen we eindelijk naar de kamers. Even snel douchen, en dan slapen!

Geen puf meer voor de blog, deze typ ik nu nl een dagje later, onderweg naar Benissa.