Dinsdag 16 augustus 2016: Benissa 

Vandaag ziet het er bewolkt uit in Benissa. De temperatuur is prima, maar de zon is ver te zoeken. Misschien is dit een goede dag om naar de markt in Altea te gaan. Na een appje van Gerda, weten we de weg, en rond een uur of elf vertrekken we. Toen we bij Calpe kwamen, stonden we in de file. We dachten eigenlijk dat dit van korte duur was, maar het bleek dat we met een slakkengang naar Altea moesten rijden. Balen, want we hadden er eigenlijk binnen een half uurtje kunnen zijn. Dit werd een uur. Ook een parkeerplek was niet zo snel gevonden. Toen we eindelijk iets gevonden hadden, bleek de markt afgelopen…. Oké, niet de beste planning van ons. Ook het weer zat niet mee, het regent de hele tijd wat. We lopen toch nog een rondje over de markt. Veel nepspullen te koop. Eenmaal terug bij de auto besluiten we om nog ‘even’ richting het oude centrum te gaan. De kids willen graag wat ‘cultuur snuiven’ (grapje!). Ook dit was gemakkelijker gezegd dan gedaan. Na het parkeren, liepen we de trapjes en weggetjes omhoog, richting het kerkje. De straatjes en pleintjes zijn allemaal met mozaïekkiezeltjes gelegd. Wel jammer dat het steeds harder gaat regenen. Bij het mooie uitzicht op zee, voert Corné nog een goed gesprek met een Nederlandse man die daar woont. Hij komt er niet echt vanaf. Maar we willen toch echt even ergens wat gaan drinken.

Tja, natuurlijk zitten de terrasjes vol, behalve de plekken in de regen dan. Hebben we eindelijk wat gevonden, mogen we de tafels niet droog zetten, en kunnen we daar ook al niets eten. Dat gaat hem dus niet worden! Verder lopen dan maar. Op het volgende terras hetzelfde verhaal, geen eten meer en de ober negeert ons volledig! Spaanse gebruiken, denk ik. Ondertussen is het al vier uur. We rijden terug naar Calpe en leggen aan bij de Mac. En ja hoor, hier wordt het droog! Hierna ga ik nog even foto’s maken van de flamingo’s die hier in een meertje zitten. Om zes uur zijn we terug bij het huis.

Corné, Mariëlle en ik gaan nog naar de Mercadona voor wat boodschappen. ’s Avonds doen we niet veel meer. Er wordt nog wel een tafeltennistoernooitje gehouden door Rick, Timo en Stijn. We maken ook de minipizzaatjes warm.  Het is nu kwart over elf, en we kunnen nog gewoon buiten zitten. Morgen schijnt volgens de voorspellingen de zon weer!