Zaterdag 20 augustus 2016: Benissa

Deze ochtend ontbijten we in het zonnetje. Na het ontbijt gaan Corné, Mariëlle en ik een kijkje nemen op de markt van Benissa. De rest blijft bij het huis. We rijden toch maar het korte stukje de berg op. Anders zijn we al bekaf als we boven zijn. Op de markt is het gezellig druk. Ze verkopen vooral groente, fruit, vlees en kaas. Ook zijn er veel kleding- en schoenenkraampjes. We komen Wal en Gerda ook nog tegen. Zij zitten al aan biertje en wijntje.  Een uurtje later zijn we weer terug, en gaan we zwemmen. De rest ligt al een tijdje in het water. Nog even watervolleybal, dat blijft leuk.

Rond een uur of half twee eten de kids pannenkoeken. Richard bakt het pak helemaal op. Corné bakt nog wat hamburgers en varkensspiezen. De rest van de middag wordt besteedt aan boeken lezen, gsms, I-pads, en natuurlijk zwemmen. Corné, Richard en ik rijden nog even naar de Lidl. We zijn al echt vaste klanten daar.

Om een uur of zes bracht Wal een grote pan tomatensoep. Een flinke pan! Hij smaakte goed, en was behoorlijk machtig. Voor het avondeten maken we cordon bleus, broccoli en frietjes. Vlak na het eten horen we de geitjes weer de berg op gaan. Ze maken flink wat lawaai, en klinken erg dichtbij. Richard gaat even kijken. Even later snappen we wel waarom er zo’n herrie is, want één geitje is afgedwaald en loopt bij ons in de tuin! De eigenaar probeert hem te vangen, maar dat valt nog niet mee. Even later heeft hij hem, maar hij krijgt hem niet het hek over. Corné geeft de geit nog een zetje en hij staat weer op de weg. Gracias! Achteraf blijkt dat de geitenhoeder aan Richard had gevraagd om even op alle andere geiten te passen! Gelukkig heeft hij er geen laten ontsnappen. De geiten keken wel wat raar, maar Richard kan in de toekomst altijd nog herder worden.

’s Avonds zitten we buiten. De kids gaan nog even ‘het verhaal’ doen. Uitleg volgt nog wel eens.

imageimage