Donderdag 11 augustus 2016: Barcelona

Vanochtend kon iedereen maar moeilijk opgestart komen. Rond negen uur kreeg ik de eerste felicitaties voor mijn verjaardag. Corné, Richard en Rick gingen weer naar de supermarkt voor de broodjes. Stijn lag tot zeker half tien voor pampus. Na een gezellig ontbijtje, waarbij iedereen zijn ergste nachtmerries gedeeld heeft, en we de Legosong weer eens gehoord hebben, was het toch echt tijd om Barcelona in te gaan. Met de metro gaan we eerst naar Parc Güell, de tuinen ontworpen door Gaudí. Het was er erg druk, en je moest ook kaartjes kopen om het mooiste gedeelte te kunnen zien. We stonden al in de rij, maar wat bleek? De eerste beschikbare kaartjes waren pas voor half negen ’s avonds! Balen dus, want dan kunnen we niet. We hebben wel rond gelopen door een ander gedeelte van de tuin. Hier heb ik nog een magneetje van Barcelona gekocht, voor bij de verzameling. We maken de nodige statiefoto’s, en zitten lekker in de schaduw op wat bankjes. Duiven, parkieten en andere rare mensen kijken. Het is toch aardig warm vandaag. Ons tempo ligt dan ook niet zo hoog. Op de terugweg naar de metro nemen we weer een broodje bij de Subway, en shoppen we wat in de souvenirwinkeltjes. Er worden nog armbandjes voor Rick en Timo gescoord en een gsmhoesje voor Stijn.

De volgende stop is Parc de Ciutedella. In de metro is het superdruk met strandgangers! Je wordt er gewoon in geperst. Lekker fris hoor, met dertig graden! Eenmaal buiten kunnen we wonder boven wonder de tuinen niet meteen vinden. We worden al aardig moe, en besluiten het plan te veranderen. De kids hadden er toch al niet zo veel zin meer. Of zoals Tess zei: ‘waarom moeten we fonteinen kijken?’ We lopen naar het strand van Barcelona, dat was vlakbij. Richard, Rick en Tess gaan meteen pootje baden, hoewel het bij Rick meer op zwemmen lijkt. De rest zit lekker bij het water. Even later lopen we richting de boulevard en gaan even een Barcashop in. Rick scoort een mooi shirtje en Tess een broekje. Wel grappig, want Rick moet buiten op straat passen, omdat hij het casino niet in mag. Daar zat de winkel nl in. Nu zijn we toch echt moe en gaan met de metro naar Sants Estacio, om daar om zeven uur de auto op te halen.

Eerst maar eens wat te eten scoren. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Bij het station zitten erg weinig eettentjes. We belanden bij een buffetrestaurantje. We bestellen penne, frietjes en broccoli. De man achter het eten begint flink te stressen bij onze bestellingen. Alles moet ‘rapido’, en hij wil ons allemaal helpen en gaat alles pakken. Aardig bedoeld, maar in dat Spaans snappen we echt niet wat hij allemaal wil doen. Maar goed , even later lekker gegeten!

Hierna halen we de auto’s op. We hadden allebei een andere verhuurder , dus we zien elkaar later weer bij ons huisje. Bij de fam Akkermans verliep het redelijk vlot, een Hyundai I40. Bij de fam vd Veeken was er eerst geen goede auto beschikbaar, nou ja, behalve dan een koekblik. Maar na de nodige boze blikken en onderhandelingen kwamen ze toch met een goede auto terug, een Seat Leon station. Ondertussen was de rest al terug met taart en 2 Barcashirtjes voor Timo en Stijn.

Wanneer we allemaal terug zijn, eten we aardbeientaart en soesjes voor mijn verjaardag. Lekker hoor! Hierna is het toch echt tijd om te douchen en de spullen een beetje in te pakken, want morgen vertrekken we al vroeg naar Port Aventura.