Zondag 14 augustus 2016: Benissa

Deze ochtend starten we rustig op. Vandaag is onze eerste relaxdag in het huis. Richard haalt na 9 uur brood bij de enige supermarkt, die hier op zondag open is. Rond tien uur ontbijten we buiten in het zonnetje. Het wordt al flink warm. Corné bakt buiten eitjes en bacon. Lekker hoor. Hierna gaat iedereen zonnen en zwemmen. Het zwembad bevalt prima! Groot genoeg, zelfs met al het opblaasspul erbij. We moeten goed smeren met de zonnenbrand, het gaat hard hier! Er is alleen een klein probleempje met de zwembroek van Corné. Blijkt dat de elastiek niet meer werkt, de broek is drie maten groter geworden. Da’s lastig zwemmen zo. Het wordt opgelost door er een riempje van mij omheen te doen. Morgen dus eerst maar kijken voor een nieuwe zwembroek.

Halverwege de middag eten we een croissantje of stokbroodje uit de hand. De kinderen zwemmen af en aan. Ze houden het goed vol. Ook wordt de tafeltennistafel buiten gezet. We kijken ook regelmatig binnen even naar de volleybaldames. Rond een uur of zes krijgt iedereen toch wel honger. Vanavond op het menu: verse broodjes hamburger en frietjes, meloen, en ijsjes. Corné en Richard leven zich uit in de buitenkeuken. De broodjes smaken prima! Hierna duiken Stijn en Rick het water weer in. Ze krijgen er geen genoeg van. Om kwart voor negen gaan ze er pas uit. We zetten een lekker bakske, en zitten buiten wat te lezen. Timo maakt een Zweedse puzzel, maar de rest lost hem eigenlijk op voor hem. Tess zit wat te facebooken, de rest dus ook, want iedereen moet het ‘liken’. Ondertussen krijgen we veel visite van muggen en andere steekbeestjes. Flink wat muggenspul erop, maar dat helpt eventjes. Iedereen, behalve Mariëlle, heeft al een flinke verzameling bulten. De kids willen zelfs liever naar binnen, en gaan Monsters Inc kijken, erg lollig blijkbaar. Wij drinken buiten nog wat; al snel is het een uur of half twaalf. Bedtijd!