Woensdag 10 augustus 2016: Barcelona

Iets na achten waren de eersten al weer wakker. Corné en Richard gingen om half negen weer even terug naar de supermarkt voor verse croissants en stokbrood. Rond negen uur konden we ontbijten, en met pasta, hagelslag en kaas ging dat prima. De dag begon sowieso prima, want we hadden voor de kinderen nog een verrassing. Ze waren echt verbaasd toen ze hoorden, dat we ’s avonds naar de voetbalwedstrijd Barca- Sampdoria  in Camp Nou zouden gaan. Rick kon het bijna niet geloven! Een mooi vooruitzicht dus!

Om tien uur waren allemaal zover om Barcelona in te gaan. Een eindje verderop in de straat konden we de metro pakken naar de Sagrada Familia, onze eerste stop van vandaag.  Na het gedoe met de ticketmachines, waren we er zo. Het was er superdruk! Echt een mierenhoop met toeristen. Natuurlijk is de kerk nog niet af, maar wel mooi om te zien. Als tenminste alle bussen even willen doorrijden. Hierna lopen we eerst een stuk, om al snel toch maar de metro weer in te gaan. Volgende stop is Placa Catalunya. Dit is een mooi plein met twee fonteinen. Achter dat plein begint de Rambla. Hier kon je over de koppen lopen. Op ons gemak lopen we hem af. Er wordt nog even gezocht naar zakkenrollers, teveel ‘oplichters in het buitenland’ gekeken waarschijnlijk. Ondertussen krijgen we best honger. We laten broodjes maken bij de Subway, en moeten ook even op pad voor een pizzabroodje en kipnuggets. Wat wel handig is, is dat we bij de Subway de bekers nog even opnieuw kunnen vullen. Lijkt de USA wel. Nou dan doen we de flesjes ook maar even. We lopen verder en gaan ook nog even het Placa Reial op. Een mooi oud plein.Aan het einde van de Rambla zien we het beeld van Columbus op een grote zuil staan. Hier gaan we lekker even bij het water zitten. De crêpes ruiken lekker, en konden niet worden weerstaan door de kids. Toen met de metro weer teruggegaan naar ons huisje. Even lekker relaxen. Tess heeft nog een afspraakje met Sten. Hij zit met zijn familie ook in Barca, vlak bij ons. Rond zes uur lopen we richting een Mac. En dat hebben we geweten ook! We waren niet de enigen! De rij stond tot buiten aan toe. Het werd nl al flink druk vanwege de wedstrijd. Bij de Mac voornamelijk Nederlanders! Of zoals iemand daar zei: de hele Costa Brava is naar Barcelona gekomen. Vechten voor een plekje, maar dan heb je ook wat. Hierna lopen we naar Camp Nou. Het is er flink druk. We gaan expres op tijd, want dan zien we het voorstellen van de spelers. Het was erg leuk om te zien, en gelukkig won Barca met 3-2! Een mooie avond, en het voordeel: binnen vijf minuten weer bij ons huisje! Vanavond maar wat eerder naar bed, lukt niet helemaal, want om twaalf uur ontvang ik de eerste felicitaties!image