Maandag 22 augustus 2016: Benissa

Vroeg uit de veren vanochtend. Al om 8 uur ging de wekker, want we wilden een goed plekje bemachtigen op het strand. Nadat iedereen zover was, laadden we alle spullen in de auto en gingen we op weg. Eerst naar de Lidl voor verse broodjes. Deze worden voor een deel in de auto al opgegeten, want we hadden nog niet ontbeten. En half uurtje later kwamen we aan in Calpe. Corné en Richard dumpten ons met alle spullen vlakbij het strand. Wij zochten een mooi plekje uit. Het was er al flink druk. Een uurtje later zag je alleen maar parasols! Iedereen smeert zich goed in en gaat de zee in. Eenmaal over een strookje zeewier heen, was het goed te doen. De zee was helemaal niet koud. Wel lekker. Je merkt natuurlijk wel dat het hard gaat met de zon. Maar we hebben drie parasols, dus er is ook schaduw. Na een tijdje zonnen en mensen kijken- is altijd leuk op het strand- gaan Richard, Tess, Rick, Stijn en ik op zoek naar een beachvolleyveldje. Een eindje verderop was er één, maar het zand was zo heet! Je verbrandde echt bijna je voeten. We waren dus al snel klaar. Afkoelen in de zee dan maar. Richard en Rick gingen nog op een waterfiets met glijbaan het water op: Richard vooral fietsen en Rick lekker glijden. Corné, Timo en ik lopen nog even langs de winkeltjes. Timo vindt nog leren armbandjes.

Rond een uur of drie zijn we uitgezond en gezwommen. We sjouwen met alles terug naar de auto en gaan naar ons huis terug.  Even het zand afspoelen in het zwembad en de douche. En even bijkomen van de hitte op het strand. Iedereen krijgt al snel honger, want veel meer dan de Lidlbroodjes en koekjes hebben we niet op. Mariëlle en ik maken nasi en spaghetti en we eten ‘al rond zes uur’. Stijn probeert Streepje de Kat nog wat rijst te voeren. Hij lust het wel, en blijft nu steeds terugkomen.  De rest van de avond doen we niet veel meer. Richard, Mariëlle, Corné en Stijn gaan een potje duizenden. Stijn doet graag mee, want de hoofdprijs is een koek! Helaas, de prijs gaat naar Corné, hij was er erg blij mee. Nu is het half twaalf, en weer bijna tijd om naar bed te gaan.