Zaterdag 13 augustus 2016: Tarragona – Benissa

Na de drukke dag van gisteren, zat iedereen rond negen uur min of meer fris aan het ontbijt. Ze hadden er van alles, een goed ontbijtje dus. Na het eten haalden we de koffers naar beneden. De auto’s werden door Corné en Richard opgehaald. Ondertussen keek ik nog even in de vershal van Tarragona, die lag tegenover ons hotel. Het rook er lekker naar verse vis! Wel leuk om te zien. Rond half elf vertrokken we voor de rit naar Benissa. De reis verloopt voorspoedig, en na één korte stop bij een benzinepomp komen we aan bij Benissa. De weg liep mooi langs de kust en heel vaak had je uitzicht op zee. Aan de rand van Benissa kwam Wally ons ophalen. Hij reed voorop naar het huis. Eenmaal aangekomen kregen we eerst een welkomstdrankje, ook hadden ze chips voor de kids. Wally en Gerda waren erg vriendelijk en legden alles uit. We kregen een rondleiding, en alles zag er super uit! Wat een groot en prachtig huis is dit! Ondertussen worden de kinderen ongeduldig. Het zwembad lonkt! Na de ‘inkwartiering’, oftewel verdeling van de kamers, konden ze eindelijk gaan zwemmen en relaxen. Lekker hoor!

We hadden alleen nog niets in huis, dus aan het einde van de middag gaan Richard, Mariëlle en ik richting de Lidl voor de boodschappen. Corné blijft bij het huis, zo hoeven de kids niet mee. We slaan vanalles in voor de komende dagen, een volle kar. Eenmaal terug gaan we meteen koken, want het is al half acht. Tja, de Spanjaarden eten hier ook laat. Het wordt penne, en we eten onze eerste maaltijd lekker buiten.

De rest van de avond zaten we nog buiten. Er werd yatzhee gedaan, muziekje op gezet, wat gelezen en verder niet veel. Ik heb nog wel even naar de sterren gekeken, want dat zie je hier erg goed. Samen met Timo de grote beer en de poolster gezocht. Ook met Stijn en Rick de maan eens goed bekeken, en Mars en Saturnus gezien.

Om kwart over elf gaan de eersten naar bed, en om kwart over twaalf de laatsten. Dat wil zeggen nu, na het schrijven van dit verhaaltje.